Érdekes helyek. Érdekes szokások. Érdekes történetek.

Barangolás a világban

A világ atomöklei - 6. rész

Izrael

2019. március 04. - FuraTermék

Alig néhány hét szünet után mai posztunkkal folytatjuk az Atomököl-sorozatot, s Kína után maradunk Ázsiában (naná, hiszen már csak ázsiai atomhatalmak bemutatása van hátra...), ezúttal azonban a nyugati szélén teszünk kirándulást: következzen az atomököl birtokosai alkotta elit klub fekete báránya (avagy sötét lova), Izrael!

trinity_detonation_t_b.jpg

Mint azt már megszokhattátok, pár kifejezést nem fogunk megmagyarázni és újra részletezni, mert az már megtörtént a sorozat korábbi epizódjaiban. 

A sorozat korábbi epizódjait itt érhetitek el.

Atomököl-tulajdonos - vagy mégsem?

Egy kis történelem

Azt eddig is tudtuk, hogy a nukleáris fegyverek körül megannyi titok lappang és kérdőjel kering - ez pedig fokozottan igaz mai célországunkra, a zsidó állam ugyanis mind a mai napig nem ismerte el hivatalosan, hogy birtokában lenne az emberiség legpusztítóbb fegyverének. Hogy miért? Ennek minden bizonnyal számos oka van, de az például elég rosszul venné ki magát, hogy a térségbeli riválisait folyamatosan akadályozza nukleáris programjuk megvalósításában (a legismertebb ezek közül az iraki atomreaktor 1981-es elpusztítása, de bombáztak már hasonló céllal Szíriában és állítólag az iráni atomprogramot évekkel lelassító Stuxnet vírus képzeletbeli csomagolásán is a Made in Israel felirat olvasható), miközben Izrael maga deklarált atomhatalom. Úgyhogy marad a hallgatás...

nuclear_reactor_in_dimona_israel.jpg

A dimonai nukleáris létesítményről készült 1968-as amerikai kémműhold-felvétel. Az atomreaktor napjainkban Izrael egyik legjobban védett objektuma - lezárt környékkel és légtérrel. (forrás: Wikipedia)

 

Igaz ugyan, hogy nem is cáfolta atomhatalmiságát, mert az izraeli politikusok és katonatisztek nem nyilatkoznak ezzel kapcsolatban.

Ennek ellenére meglehetős közmegegyezés tapasztalható a kérdésben, hogy Izrael vajon atomhatalom-e vagy sem, így mi is ekként kezeljük, s ezért írjuk meg a posztot.

Mivel hivatalos megerősítést még nem nyert, az izraeli atomprogram történetét illetően is csak feltételezésekre és megalapozott gyanúkra lehet támaszkodni. Már a zsidó állam 1948-as létrejöttekor elindulhatott a saját atombomba kifejlesztésére irányuló program (az első miniszterelnökük, Dávid Ben-Gúrión utasítására), amelynek központjául az ország déli, ritkán lakott részén fekvő Negev sivatag egyik eldugott szegletében álló kisváros, Dimona mellett felhúzott nukleáris létesítményt (atomreaktort) jelölték ki. A programhoz a kezdeti időszakban francia és brit segítséget is kaptak az izraeliek, később azonban saját szakállukra folytatták a kutatásokat, amelyek eredményeként - ismét csak a feltételezések szerint - az 1960-as évek közepén már bevethető nukleáris fegyverekkel is rendelkeztek.

vanunu-glove-box-bomb-components.jpg

A Vanunu által titokban készített, majd nyilvánosságra hozott egyik felvétel a dimonai létesítmény belsejéről. (forrás: Wikipedia)

 

A város legendák szerint 1973-ban, amikor az egyiptomiak és szírek együttes támadásakor Izrael az összeomlás és megsemmisülés szélére került, felmerült, hogy nukleáris fegyverekkel radírozzák le a Tel-Aviv felé közeledő ellenséget, illetve (mintegy bónuszként) Kairót és Damaszkuszt, de erre végül - a világ nagy szerencséjére - nem került sor (habár a bombák már fel voltak függesztve a csapásmérő gépekre).

A pletykák arról is szólnak, hogy az izraeliek szorosan együttműködtek az apartheid Dél-Afrikával annak saját atomprogramja során, amelynek keretében 1979-ben még egy kísérleti atomrobbantásra is sor kerülhetett a Déli-Indiai-óceánon (Vela-incidens), bár ezt minden érintett fél hevesen tagadta. 

Izraeli berkekből egyébként először egy korábban Dimonában dolgozó technikus, Mordeháj Vanunu szivárogtatott információkat a zsidó nukleáris fegyverekről - az ő jutalma ezért később tizennyolc év pihenés volt az izraeli büntetés-végrehajtás műintézményeiben (ma már szabadlábon - és még életben - van, bár ennek feltétele, hogy nem nyilatkozhat a médiáknak).

800px-mordechai_vanunu_2009.jpg

Mordeháj Vanunu, aki 1986-ban világgá röpítette a már akkor is tényként kezelt hírt: Izrael rendelkezik nukleáris fegyverekkel. Miután külföldre menekülését követően az izraeli hírszerzés elkapta és hazavitte, jó néhány évet hűsölt különböző izraeli börtönökben. Jelenleg szabadlábon van, de a sajtónak nem nyilatkozhat. (forrás: Wikipedia)

 

A becslések szerint egyébként Izrael napjainkban 80-400 közötti mennyiséget birtokol a nukleáris robbanófejekből  (ezek hatóereje valószínűleg fejenként több száz kilotonna) - tehát könnyen meglehet, hogy a zsidó állam rendelkezik a jenkik és az oroszok után a harmadik legnagyobb atomököllel a világon.

Szárazföldi atomököl

Mint írtuk volt, az izraeli vadászbombázók 1973-ban készen álltak az ellenség elpusztítására, de az izraeliek is elég hamar rájöttek a ballisztikus rakéták alkalmazásában rejlő előnyökre. Az 1960-as években megkezdődött fejlesztések eredményeként az 1970-es években rendszerbe állították a Jericho-rakétacsalád első példányait (ezek ekkor még rövid, néhány száz kilométeres hatótávolsággal rendelkeztek).

800px-popey_missile.jpg

Popeye típusú cirkálórakéta, amely mind a légierőnél (vadászbombázóról indítva), mind a haditengerészetnél (tengeralattjárók által hordozva) rendszerben áll, s a hírek szerint nukleáris robbanófejjel is felszerelhető. (forrás: Wikipedia)

 

Napjainkban a Jericho második és harmadik szériájának mintegy száz (már közepes és interkontinentális hatótávolságú, akár több robbanófejjel felszerelhető) rakétája pihen az időközben Jeruzsálem környékén megépített rakétasilókban, várva az utolsó háború indítási parancsát az ország miniszterelnökétől (aki a haderő főparancsnoka is egy személyben).

A szárazföldi telepítésű IRBM-ek és ICBM-ek egyébként - a jenkikhez hasonlóan - a légierő kezelésében állnak, akiknek egy külön rakétaezrede foglalkozik ezzel a kényes feladattal.

Légi atomököl

Izrael nem csak a térségbeli konkurensek atomprogramjainak levegőből történő elpusztításában (a már említett Opera-művelet) jeleskedik, hanem a feltételezések szerint az egyébként is csúcsmodern légierő vadászbombázói napjainkban is képesek lennének fedélzetükről nukleáris fegyverekkel felszerelt rakétákat indítani. 

800px-f-15i_ra_am.jpg

Az izraeli légierő F-15I vadászbombázója. Ha a szükség úgy hozza, képes nukleáris robbanófejjel felszerelt rakétákat az ellenség közelébe szállítani. (forrás: Wikipeda)

 800px-iaf-f-35i-2016-12-13.jpg

Izraeli F-35I Adir csökkentett észlelhetőségű vadászbombázó repülőgép, amely a jövőben az izraeli nukleáris triád légi elemét alkothatja. (forrás: Wikipedia)

 

Napjainkban az F-15I vadászbombázók alkotják az izraeli légi atomöklöt, de nincs kizárva, hogy a jövőben az F-35-ösök izraeli példányai is alkalmasak lesznek nukleáris csapásmérésre.

A haditengerészet

Igen, Kedves Olvasó, ha a feltételezések igazak, Izrael azon kevés országok közé tartozik, amely képes rendszerben tartani a nukleáris triád mindhárom elemét: a haditengerészetük német eredetű, dízel-elektromos meghajtású Dolphin-osztályú tengeralattjárói - ha a helyzet úgy kívánja - képesek az eredetileg légi indításra tervezett Popeye típusú rakétákat indítani (megnövelt átmérőjű torpedóvetőkből), amelyek akár 1500 kilométerre lévő célpontokat is elpusztíthatnak.

i_n_s_dolfin-03.JPG

A német 209-es típusú tengeralattjáró alapjain izraeli megrendelésre kifejlesztett és legyártott, hat tagból álló Dolphin osztály névadója, az INS Dolphin. (forrás: Wikipedia)

 

A manapság kiélezett izraeli-iráni ellentétek idején ennek különös jelentősége van, hiszen a tengeralattjárók akár az irániak által nem várt irányból, az Indiai-óceán felől is támadhatják a perzsa állam célpontjait.

A Dolphin (Delfin)-osztályú tengeralattjárókból Izrael jelenleg öt példánnyal rendelkezik, de hamarosan csatlakozik a flottához a hatodik egység is, így szükség esetén biztosítva van, hogy legalább egy példány folyamatosan járőrözhessen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbarangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr2914637362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megvagyhadnagy 2019.03.04. 19:43:00

A blogajánló az index nyitólapján így hangzik:
A világ atomöklei: Izrael
A zsidó állam nem hivatalosan soha nem ismerte el, de valószínűleg a vi­lág egyik legnagyobb atom­arzenál­jával rendelkezik.
He? Biztos elolvassa az, aki ezeket írja? Vagy csak megy a pénztárhoz felvenni a pénzt?

ételizésítő 2019.03.04. 19:58:40

"A zsidó állam nem hivatalosan soha nem ismerte el"
Azaz hivatalosan elismerte, csak nem hivatalosan nem?

És van pofájuk a koldulós cikkükben azt hazudni, hogy felvettek korrektort, baszd meg...

Killary Fucking Clingon 2019.03.04. 20:12:44

@megvagyhadnagy: Ja most akartam írni én is :) nagyon gáz, se füle se farka :)

Killary Fucking Clingon 2019.03.04. 20:15:26

Egyébként soha nem volt igazán titok hogy rendelkeznek, ahogy Dél Afrika is rendelkezett, együtt dolgoztak rajta, a kísérleti robbantásokat is Dél Afrikában hajtották végre. Szóval nem igazán volt titok, nem tűnt föl senkinek hogy az arabok milyen mélye kushadnak az elmúlt 40 évben, a palesztinok kődobálásain kívül nincs zavar az erőben.

MIx 2019.03.04. 21:35:19

Nem vagyok zsidó gyűlölő.
A történelem (a magyar is) azt mutatja, hogy a zsidók összetartóak, szorgalmasak, tehetségesebbek más népeknél.
Izrael számomra mindig az agresszív fellépései miatt "problémás".
Iszonyú fejlett a haditechnikája, felszereltsége az USA után a második szerintem.

Jakab.gipsz 2019.03.04. 21:45:24

@MIx:

Aki mindenki felett akar rendelkezni, az könnyen, az utolsók között találhatja magát !

És ez nem vicc, vagy trrolkododás!

A természet, (Isten) nem tűri sem az űrt, sem pedig a hegemóniát.

Sokra nem mennek, ha állig fegyverben egy acélkupola alatt rettegnek.

Nem véletlenül tépik a hajukat az igazi zsidó rabbik.

stonefort2 2019.03.04. 21:51:12

Az írás nem kevés téves adatot tartalmaz, pl. tengeralattjáróról indítható Popeye 1500 km-es hatótávval és egyéb zöldségek. Még hogy interkontinentális izraeli rakéta.... nemááááá. stb. stb.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.03.04. 22:04:23

Annak fényében, hogy a közel-keleti iszlám államok - talán Egyiptom kivételével - Izrael elpusztítását tűzték és tűzik ki célukul, abszolút érthető, hogy Izrael állig fel van fegyverezve atomfegyverekkel.

Én nem tartok Izrael atomarzenáljától, Iránétól ellenben annál inkább, ha sikerülne nekik - remélem, soha nem fog. Izrael nem fog egyoldalúan atomtámadást indítani egyetlen szomszédja ellen sem, míg egy fanatikus iszlám vezetésből bármikor kinézem ezt.

@Killary Fucking Clingon:

"az arabok milyen mélye kushadnak az elmúlt 40 évben, a palesztinok kődobálásain kívül nincs zavar az erőben."

Ez jó is így, mert azt azért Izraelben is tudják, hogy egy összehangolt arab támadást atomfegyverrel sem tudnának túlélni, max. pürrhoszi győzelmet arathatnának.

Kard 2019.03.04. 22:16:54

@MIx: "A történelem (a magyar is) azt mutatja, hogy a zsidók összetartóak, szorgalmasak, tehetségesebbek más népeknél." - szerintem inkább van egy nagyon fontos kulturális különbség. A zsidók nagy része spúr kivéve egy dolgot, ha valamelyik családtagot kell taníttatni. Erre sosem sajnálják a pénzt egymástól sem. Ez az ami nagyon durva, mert be van drótozva az egész közösségbe, hogy a legfontosabb az oktatás. Nem véletlen, hogy szint az összes híres magyar tudós az zsidó volt.
A tehetség látszata is innen jön, mert azt látod, hogy sokkal képzettebb ez pedig javarészt az iskolának köszönhető.

Kard 2019.03.04. 22:21:40

@MIx: Volt egy ismerősöm aki zsidó volt. Emlékszem 2004-ben találkoztunk először...akkor már jó pár éve befejezte az egyetemet, valamikor a 90-es évek közepe körül végezhetett. Én a BME-re jártam ő meg nem járt magyar egyetemre hanem volt helyette Frankfurt meg London (90-es évek elején!!!). Brutál előnye volt a többi itthoni diákkal szemben, tökéletesen beszélt angolul és németül. Ez manapság már lassan alap - főleg az angol - de az akkoriban nagyon nem volt egyértelmű, hogy valaki több idegen nyelvet is beszéljen felsőfokon közben meg még a szakmáját is jól értse.

Jakab.gipsz 2019.03.04. 22:24:59

@Kard: "Nem véletlen, hogy szint az összes híres magyar tudós az zsidó volt. "

Az igazán nagy zsidó tudóst vagy kiközösítették vagy kikeresztelkedett., (...), vagy agyon hallgatják vagy félre magyarázzák.

Csak hát ezek a tények nincsenek, nagy dobra verve.

kewcheg 2019.03.04. 22:43:42

Izrael a közel-kelet egyetlen élhető,normális társadalma, valamint a térség "rendfenntartója"ami így is van rendjén. Szükséges és indokolt az izraeli atom. Valahogy olyat még nem hallottam,hogy zsidók robbantgattak volna szerte a világban vagy térítettek volna el gépeket,stb....A fentebb írott,oktatásos résszel teljesen egyetértek.Lehetett egy zsidó bármilyen szegény (mert ugyanis közülük se mindenki volt gazdag)a fiát,fiait nagyhírű és jó iskolákba küldte még ha odahaza córesz is volt a köbön...ezt kéne tőlük lemásolni,nem utálkozni meg gyűlölködni....és igen,sajnos, nagy magyarjaink,akik annyi mindenben elsők voltak,hát igen,ők számarányukhoz képest jelentős számban zsidók voltak,bár kétségkívül magyarnak vallották magukat....

Benjamin Franklin 2019.03.04. 22:49:38

Azért itt van baj, nem kevés! Az évtizedek alatt történő agymosás megtette a hatását! Nem ártana mást is olvasni,mint a hivatalos verzió! Hogy a zsidók egymásnak osztogatják a nobelt,meg az oszkárt már mellékes. De,hogy a szar felkerült a polcra és lekvárnak képzeli magát,az azért már sok(k) !!

Benjamin Franklin 2019.03.04. 23:02:25

@kewcheg: Ez a sötétség nem semmi! Talán elkellene olvasni a "nagy" zsidó rabbi böffentését! "háborúk a zsidók aratásai. Ezekért az aratásokért kell a keresztényeket megsemmisíteni és az aranyaikat magunkhoz venni. Már száz milliót megsemmisítettünk,de még messze nem vagyunk a dolog végénél." (reichorn főrabbi)
"európában csak egyetlen hatalom létezik,és ez a rothschild." (sombart werner szidó kögazdász)
" ha a fiaim nem akarnának háborút,soha nem lenne több." (rothschild-né,gutle schnapper)
Vagy akár, Ábrahám Lincoln, Benjamin Franklin, Tormai Cecil,Richárd Wágner, Napóleon, Mária Terézia, Liszt Ferenc, Kardinál Mindszenty, és sorolhatnám napestig akik lesúlytó véleménnyel voltak a nevezettek iránt. Vagy William Shakespeare: A velencei kalmár című darabját is említhetném.
Tisztánlátás az élet nagy ajándéka!
Tisztelek minden véleményt,kivéve a megvásároltakat,ezeket megvetem!"

Szarazinda 2019.03.04. 23:07:26

@Benjamin Franklin: "a zsidók egymásnak osztogatják a nobelt"

Hát nemtom, h a svéd királyi akadémia zsürijében hány zsidó van, de nem hinném, hogy túl sok. Mindenesetre akárki osztogatja akárkinek, nem semmiért adják. Ja, és a díjazottak túlnyomó többsége nem zsidó.

@stonefort2: hát, ha a nitzanim bázisról konkrétan műholdakat tud föld körüli pályára állítani, és teszi is rendszeres kilövésekkel, akkor valószínűleg tud interkontinentális rakétát is gyártani.

de let e ... 2019.03.04. 23:15:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Gondolom arról lemaradtál , hogy volt már egy összarab kísérlet izrael elpusztítására és csúnya vereség lett a vége ;-p

szkepi 2019.03.04. 23:16:10

@Benjamin Franklin: nem tudom eldönteni, hogy primitiv vagy egyszerűen csak irigy vagy. a mindkettő sincs kizárva. remélem ákossuth fog szólni az földelésed alatt

kewcheg 2019.03.04. 23:19:46

@Benjamin Franklin: a "sújt" ige pontos j, amire ön gondol az a súly főnév.....de én kérek elnézést....

Darw 2019.03.05. 00:12:27

@ételizésítő:
Szép volt, 1-es! Leülhetsz. Ez egy blog nem az Indexesek írják, hanem random emberek magánszorgalomból.
Legközelebb próbálj meg gondolkozni mielőtt leírsz egy ekkora f*szságot megint.

Köszi :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.05. 05:14:41

Minden ország atomfegyverre törekszik, ez alapvető a békéhez.

Muad\\\'Dib 2019.03.05. 07:18:20

@Darw:
Azt azért ugye tudod, hogy az indexes címlapon lévő blogajánlót NEM a blog tulajdonosa írja. Ez már onnan is feltűnhetett volna - akár neked is -, hogy gyakran nem az a cím ami a blogban van, sőt gyakran nem is szerepel olyan mondat a cikkben, mint az ajánlóban.
Ha már okoskodunk...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.03.05. 09:04:47

@de let e ...:

Dehogy maradtam le róla, de az azért nem volt összarab támadás, ráadásul akkor a perzsák még az atom közelében sem voltak, míg ma ki tudja, ténylegesen milyen messze vannak mondjuk egy piszkos bombától.

Ha megindul több millió muszlim katona - bármilyen gyávák is legyenek, ahogy az a 6 napos háború során is megmutatkozott -, és Izrael atommal akarja megállítani őket (mással meg hát nem lehetne), akkor a radioaktív szennyezés magát Izraelt is keményen sújtaná, az egész országot élhetetlenné tenné. Ráadásul a Vaskupolát is ki lehet tenni egyfajta rakétás DDOS-támadásnak, akkor meg simán átcsúszhat rajta egypár iráni piszkos bomba. Ettől még Izrael biztos győzne, de mint írtam, ez pürrhoszi győzelem lenne.

Izrael nagy szerencséje, hogy az arab/iszlám államok civakodnak egymással, nem tudnak összefogni. Különben már rég eltörölték volna Izraelt a Föld színéről.

@kewcheg:

+1

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.03.05. 09:12:00

@kewcheg: Hasonló , mint a "fojt", illetve "folyt". Na de most mejik, mejik..?

FuraTermék · www.furatermek.blog.hu 2019.03.05. 09:40:22

@stonefort2: Egyes források szerint a Jericho III típusú rakéta interkontinentális hatótávolsággal is rendelkezhet (és nem csak azért, mert Izraeltől egy köpésnyire van a kontinenshatár :-)), a Popeye tengeralattjáróra telepíthető, megnövelt hatótávolságú változatáról pedig szintén vannak feltételezések.

De való igaz, hogy ezek csak feltételezések.

FuraTermék · www.furatermek.blog.hu 2019.03.05. 09:46:10

@megvagyhadnagy: @ételizésítő: @Killary Fucking Clingon: @Darw: @Muad\\\'Dib: Mielőtt ölre menő küzdelem alakulna ki, a poszt élesítésekor az ajánlóba én írtam egy "nem"-mel többet, amiért a műértő olvasóközönség szíves elnézését kérem.

Plumper_ 2019.03.05. 09:59:22

@Benjamin Franklin: naés mi van akkor, ha több száz éve élt bizonyos emberek nem szerették a zsidókat? mindenkinek mindenhol szeretniük kellett volna őket? mit bizonyít ez? mert szerintem semmit.
a zsidókat először azok akarták elpusztítani, akik féltették a bálványaikat az egyistenhitet hirdetőktől, aztán azok, akik ellen fellázadtak (Róma), majd akik azt hitték, ők ölték meg Jézust (mintha ez érdekes volna), majd akik csak patkányt, ellenséget, gazdag genyát láttak bennük. ez az igazi csoda, barátom, hogy egy kezdetben 600ezer fős nép ennyi minden shit után is fennmaradt, 75 éve majdnem kihunyt és jelenleg, nyersanyag híján, de saját kútfőből és gyilkos arab tenger közepette él, virágzik, rengeteget ad a világnak (orvostudomány, high tech, startupok, vilácégek kutatóállomásai Il-ben), űrkutatást végez, a Holdra küld szondát stb. de te csak gyűlölködj tovább, neked az a feladatod.

2019.03.05. 11:56:12

Vajon "csak" plutóniumbombákkal, vagy hidrogénbombákkal is rendelkeznek? Uránt dúsítani nem nagyon lehet titokban, így nem hinném, hogy uránbombáik lennének..

2019.03.05. 12:00:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Sztem Irán sem használná, viszont kiegyenlítődne a stratégiai különbség. Ha Irán akárcsak egy-két bombával rendelkezne, az már elgondolkodtatná Izraelt, hogy egy szorult helyzetben bevesse saját bombáit a harctéren..

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.03.05. 12:24:00

@Szóra kész Szókratész:

"kiegyenlítődne a stratégiai különbség"

Igazából nincs stratégiai egyenlőtlenség, bár különbség van. A muszlim oprszágok ui. akkora embertömeget képesek mozgósítani, hogy Izrael csak saját megsemmisülése árán tudná megvédeni magát. Ahogy erre már többször utaltam: pürrhoszi győzelem lenne.

"Sztem Irán sem használná"

Elég csak egy kellően fundamentalista vezető hatalomra jutása, és bevetnék.

"az már elgondolkodtatná Izraelt, hogy egy szorult helyzetben bevesse saját bombáit a harctéren.."

Vagy épp arra késztetné, hogy megelőző csapást mérjen oda, ahol a pár iráni atombombát tárolják. Én Izrael helyében inkább ezt tenném. Nem véletlenül bombázták le az iraki atomreaktort. Egy megelőző csapás következményeire ráadásul jóelőre fel tudna készülni.

Én mindenesetre addig vagyok nyugodt, amíg egyetlen közel-keleti iszlám államnak sincs atomfegyvere.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.03.05. 13:51:06

A náci kommentelőket nem lehetne távol tartani a blogtól? Nem kicsit gyomorforgató a mocskuk.

Egyébként meg érdekelne, Izraelnek miből van ennyi pénze? Az araboknak ott az olaj, Kínában a lopott technológia+rabszolgák. De Izrael?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.03.05. 14:24:18

Komolyan nem értem, mi baja lehet bárkinek is azzal, hogy atomfegyvereket tart hadrendben egy csupa ellenséges, az ő elpusztítását politikai és vallási célul kitűző államokkal körülvett ország, mint Izrael.

Ahogy azt sem értem, mi jogon követelik vissza a vesztes arab államok a háborúban elvesztett területeiket. A háború már csak ilyen, mindig is ilyen volt. A győztes elveszi magának, amit akar - főleg akkor, ha nem is ő kezdeményezte a háborút.

Éppen ezért alapból hibás (volt) a területet békéért politika. Ha Izrael bármit visszaadna, attól az arabok csak vérszemet kapnának és még többet követelnének. Az arabok megtámadták Izraelt, veszítettek, ezzel területet is veszítettek. Mi is ezzel a baj?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2019.03.05. 14:47:55

@Szóra kész Szókratész: Az U-235 alapú bombák lényegében az '50-es évek óta kihaltak és nagyon kevés ilyen készült. Nem praktikus, a Pu kinyerése sokkal gyorsabb és egyszerűbb. Persze az implóziós szerkezet megalkotása nehezebb.

2019.03.05. 14:50:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Trianonról is ugyanezt gondolod?

Egyébként elsősorban azért, mert arabok lakta területekről van szó. Mármint ezt én gondolom, nem az arab fanatikusok, akik legszívesebben eltörölnék Izraelt.

Amúgy vicces, mikor 3 olyan világvallás fanatikusai gyűlölik egymást, amelyek ugyanabban a képzelt bosszúálló főnökben hisznek...

2019.03.05. 15:17:25

@molnibalage: Igen. Az utolsó bombák amelyhez uránt használtak az ún. oralloy bombák voltak. A legnagyobb hasadó bomba is ilyen volt, amelyet az Ivy King teszt során robbantottak fel. Úgy fél mázsa nagy tisztaságú urán volt a hasadóanyaga, és 500 kilotonnás robbanóereje volt:

www.youtube.com/watch?v=O69Kc1i01tA

Irán mindenesetre uránbomba előállítására törekedhetett az elmúlt években. Legalábbis ez volt a vád.

arncht 2019.03.05. 16:19:00

a mi atombombank etikusabb, mint a tietek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.03.05. 16:21:34

@Zabalint:

"Trianonról is ugyanezt gondolod?"

A kérdésed aljas csúsztatás, inkább válaszra sem méltatom.

"3 olyan világvallás fanatikusai gyűlölik egymást"

Ennél már csak ti felvilágosult ateisták vagytok viccesebbek, akik a világ összes hívő emberét lenézitek.

arncht 2019.03.05. 16:36:19

ugyanmar, a vallas csak egy elteres, amiert utalni lehet a masikat - ha nincs, ott a borszin, nyelv, nemzetiseg, automarka, stb. az ember mindig talal ellenseget maganak, sose volt maskent.

wolves84lb 2019.03.05. 17:00:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Ennél már csak ti felvilágosult ateisták vagytok viccesebbek, akik a világ összes hívő emberét lenézitek."

Ennél meg már csak te vagy viccesebb, amikor általad kitalált tulajdonságokkal ruházol fel ismeretlen embereket. Honnan veszed, hogy ateista?

(amúgy lehet, h az, fingom sincs, csak bassza a csőrömet a stílusod)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.03.05. 17:15:03

@wolves84lb:

"bassza a csőrömet a stílusod"

Amire én pont magasról teszek.

wolves84lb 2019.03.05. 17:15:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Amire én pont magasról teszek."

Ja, látom...

Benjamin Franklin 2019.03.05. 20:20:00

@Le a spammerekkel: @Plumper_: Nagyon sokat kell még tájékozodnod ez ügyben,hogy végre valamikor majd tisztán láthass! A többi judeofillal egyetemben! "magyarország bajcsinálói a zsidók! Demoralizálják országunkat és ők azoknak a forradalmi bandáknak a vezetői akik az országot kínpadra vonják." (Kardinál Mindszenty) Aki 15 évet ült ártatlanul a zsidó fogvatartóinak börtönében! Hogy a világ ORVOSAI tiltakoznak,mert zsidó orv- (osok) Palesztín Embereken ,Gyerekeken kísérleteznek a nektek korrekt?! Hogy hitlert,sztalint,lenint ők pénzelték az nektek nem számít,hogy a világot nyomorba döntik az uzsoráikkal az is korrekt!?
Ez a fertő mellet még emberek(?) érvelnek, az a józan ész megcsúfolása! Ezek tények, nem gyűlület,szimpla UNDOR !

Benjamin Franklin 2019.03.05. 20:49:22

@szkepi: Tényekre így válaszolni,akkor ki is a primitív!? Miért nem cáfolod inkább? Amúgy nem földelnek, de köszönöm ! Nem a zsidókkal van problémám, hanem a cselekedeteikkel, plusz nem veszi be a gyomrom,hogy emberek érvelni tudnak az mellet a sok aljasság mellett amit a zsidók évezredek alatt elkövettek! ( Dio Cassius II. századi történész ) A mai napig!
Német ORVOSOK közjegyző elött tett felhívásuk! Vagy a magyar történelem, "szerencsés imre" nevezetű lator, 19-es patkány forradalom, rákosi és csipet csapata, lenin fiúk,pétergábor ,kunbéla és ugyan ezek leszármazottai a mai közéletben. Mivé lett ez az ország ?! Egy erkölcsi fertő! Ezek vagytok ti,az írástudók kiművelt sisere hada. Wass Albert: a patkányok honfoglalása című verse a legjobb hasonlat ahová jutott ez az ország!

Benjamin Franklin 2019.03.05. 20:58:56

@kewcheg: Azért menekülnek a zsidók magyarországra,mert a közelkelet egyetlen élhető helye israel? 500.000 ezer zsidó betelepítését írta alá zor-bán, és az ellenzék ! Mert érzik a vesztüket,ég a talpuk alatt a talaj! Nincs mese,előbb -utóbb mindenért megkell fizetni! Meg a magyaroknak jó a vérük,lehet szívni?! Ezeknek mindig kellett egy gazda test,mert a vámpírok a vámpírokon nem tudnak élősködni.

Benjamin Franklin 2019.03.05. 21:06:55

@Le a spammerekkel: Kérdezd meg a magyar(?) MINI-szterelnököt mennyi pénzt visznek ki a zsidók, vagy az amikat,miért adnak évente 5 milliárd dollár támogatást israelnek fegyverkezésre. Talán mert israel egy demokratikus ország? Vagy talán azért,mert "európában csak egyetlen hatalom létezik,és ez a róthschild." (sombart werner zsidó közgazdász)
süti beállítások módosítása